Rechtbank verlengt tbs van Asser brandstichter

De tbs van de man wordt al jaren steeds verlengd (Rechten: archief RTV Drenthe)
De tbs van de man wordt al jaren steeds verlengd (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De tbs-behandeling van een 33-jarige man uit Assen wordt met een jaar verlengd. In 2006 stak hij samen met een vriend drie gebouwen in Assen en Ubbena in de brand, waaronder het gebouw van het Chinees restaurant Jasmijn Garden.
De Assenaar werd in 2008 veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met dwangverpleging. In de nacht van 9 op 10 augustus 2006 stichtte hij samen met een vriend brand in een loods van een tuincentrum in Ubbena.

Lees meer: OM wil tbs Asser brandstichter wederom met jaar verlengen

Later die nacht gingen ook Chinees restaurant Jasmijn Garden en een naastgelegen, leegstaande boerderij in Assen in vlammen op. Ook deze branden bleken aangestoken te zijn door de twee mannen. Een poging brand te stichten in een flat aan de Smetanalaan in Assen mislukte.
De 33-jarige Assenaar lijdt aan meerdere psychische stoornissen en was al vanaf zijn 12de drugsverslaafd. Al sinds 2014 wordt de tbs ieder jaar met een jaar verlengd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.