Hurry-Up woest na uitschakeling in beker: We zijn bestolen

HANDBAL - 59 minuten lang stond Hurry-Up in Panningen op voorsprong in de kwartfinale van de beker, maar uiteindelijk ging de zege toch naar BEVO. De Limburgse ploeg won, na verlenging, met 32-31.

Door de nederlaag in Panningen vervliegt de hoop op de laatste prijs voor Hurry-Up onder bewind van trainer/coach Martin Vlijm. 

Rode kaart 
Cruciaal moment in de wedstrijd was de laatste seconde in de reguliere speeltijd, bij een stand van 26-26 toen Hurry-Up nog een vrije bal kreeg na een overtreding die neigde naar cirkelverdedigen. De jonge arbiters Klompers en Stolbe gaven de Zwartemeerders echter een vrije bal, terwijl de klok al over de 30 minuten was. Nog één poging dus voor voor Ronald Suelmann om Hurry-Up te behoeden voor de verlenging en naar de laatste 4 te schieten. De poging van de opbouwer van Hurry-Up belandde echter in het blok, in het gezicht van Jordin van Berlo. Gevolg: direct rood voor Suelmann en verlenging, waarin Hurry-Up ook nog eens twee minuten met een man minder speelde. 

Verlenging 
In de extra tijd kwam BEVO voor het eerst in de wedstrijd op voorsrpong. Hurry-Up vocht wel voor wat het waard was, maar toen Vaidas Trainavicius mandekking kreeg én in de tweede helft van de verlenging (samen met BEVO-speler Wouter Sas) een twee minuten-straf kreeg werd het wel heel moeilijk voor de Zwartemeerders. 

Alexander Von Eitzen 
Pim Augustinus zorgde 30 seconden voor tijd voor de 32-31. Hurry-Up had nog één aanval en speelde de troef Alexander Von Eitzen, maar de jonge Duitser zag zijn inzet gekeerd worden door BEVO-doelman Markus Hammerschmidt. 

Ronald Suelmann 
Ronald Suelmann was na afloop duidelijk in zijn commentaar over de rode kaart die hij kreeg. "In mijn ogen was het een zeer onterechte beslissing. Volgens de scheids gooi ik vol in het blok, maar dat is toch niet gek in een dergelijke situatie? Ik wil die vrije bal op doel schieten en beweeg door te vallen. Het blok beweegt mee en vervolgens raak ik iemand in het gezicht. Het is niet zo dat ik iemand bewust in het gezicht raak. Ja, ik voel me nu wel bestolen."

Lees ook: Ronald Suelmann: Dit is zwaar onterecht
Deel dit artikel: