Schietincident station Assen: politie pakt drie verdachten op

ASSEN - Op het Stationsplein in Assen is vanmorgen vroeg een schietincident geweest. De politie sloot het plein daarop korte tijd af voor onderzoek.
Bij het voorval zijn geen mensen gewond geraakt. De politie heeft in de omgeving van het station verklaringen opgenomen van getuigen. In de nacht van zaterdag op zondag is het relatief druk met uitgaanspubliek. Het tijdelijke stationsgebouw en de toegang naar de perrons waren afgezet met lint.

Verdachten aangehouden

De politie heeft drie verdachten aangehouden, zij moeten de nacht in een politiecel doorbrengen. Een bestelbus is weggesleept. De wagen zou volgens ooggetuigen van de verdachten zijn. Specialisten van de forensische opsporing doen onderzoek. Ook een politiehond heeft naar sporen van de verdachten gezocht.
Hoeveel mensen in totaal betrokken zijn bij het schietincident is niet bekendgemaakt. Ook over de aanleiding is nog niets bekend. Rond half vier vanmorgen was het stationsplein weer toegankelijk voor publiek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.