Scheidsrechter bepalend in gelijkspel Achilles 1894 tegen Silvolde

Doelpuntenmaker en pechvogel Matthijs Hensens (Rechten: RTV Drenthe)
Doelpuntenmaker en pechvogel Matthijs Hensens (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Achilles 1894 heeft in de Zondag Hoofdklasse A  een voorsprong van twee goals niet kunnen omzetten in drie punten. De ploeg van trainer Paul Weerman zag in de slotminuut van de officiële speeltijd directe concurrent Silvolde op gelijke hoogte komen en ging met een eindstand van 2-2 van het veld. De scheidsrechter speelde een bepalende rol in de wedstrijd.
Bekijk hier:

Voorsprong

In de eerste helft van de wedstrijd wordt niet veel gescoord, maar vlak voor rust krijgt Achilles 1894 een penalty toebedeeld en mag Matthijs Hensens achter de bal plaatsnemen. Hensens plaatst de bal vakkundig in de rechterhoek en zette zijn ploeg daarmee op voorsprong.
Vlak na rust maakt Silvolde bijna de gelijkmaker, maar de bal raakt de lat en komt Achilles goed weg. Niet veel later is het David Modderman die de Asser ploeg naar een 2-0 voorsprong schiet waarmee hij het vooruitzicht op de winst vergroot.
Hoofdtrainer Paul Weerman is dan ook zeer te spreken over het eerste uur van zijn ploeg. "We hadden de wedstrijd in het eerste uur volledig onder controle en hadden de betere ploeg. We hadden iets meer druk kunnen zetten om die 3-0 te maken, maar niets leek erop dat Silvolde zo terug in de wedstrijd zou komen."

Scheidsrechter

In de 78e minuut kantelt de wedstrijd, nadat de scheidsrechter de bal op de stip legt voor Silvolde. Jael Krosse maakt hieruit de aansluitingstreffer voor de bezoekers. De beslissing van de scheidsrechter werd aan beide kanten van het veld met verbazing ontvangen.
"Ik kon vanaf 100 meter afstand wel zien dat de actie een meter buiten het strafschopgebied was en dat de spelers elkaar niet raakten. Zelfs vanuit de begeleiding van Silvolde werd ik hierin bijgestaan. Een fotograaf van hen had het zelfs duidelijk op beeld," geeft Weerman aan. "Door deze strafschop komt Silvolde wel terug in de wedstrijd en ruiken ze dat er misschien wat te halen valt."
Achilles delft daarna het onderspit en Silvolde creëert meer kansen. Wout Blasman profiteert in de slotfase van de slordige verdediging bij Achilles en tikt de gelijkmaker binnen. Dit is ook de eindstand, waardoor de twee ploegen die al op gelijke aantal punten in de stand stonden geen verschil konden maken. "Dit resultaat is wel te weiden aan de scheidsrechter," sluit Weerman af.
Knieblessure Hensens
Een andere domper voor Achilles is het uitvallen van Matthijs Hensens. De spits en doelpuntenmaker van de 1-0 verstapte zich in een actie en met een knieblessure het veld verlaten. "Het is nog niet bekend hoe hij er aan toe is, maar ik vrees voor een gescheurde kruisband," geeft Weerman aan. "Als dat zo is staat er minimaal negen maanden herstel voor, wat betekent dat we de laatste tien wedstrijden zonder hem moeten doen. Dat wordt wel een gemis."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl