Wordt vandaag bekend hoe medewerkers COA Ter Apel aan bloedneuzen en hoofdpijn komen?

Op het terrein van het COA in Ter Apel is in het verleden vervuilde grond opgeslagen (Rechten: RTV Noord/Mario Miskovic)
Op het terrein van het COA in Ter Apel is in het verleden vervuilde grond opgeslagen (Rechten: RTV Noord/Mario Miskovic)
TER APEL - Het is de dag van de waarheid voor ziek personeel van het asielzoekerscentrum in Ter Apel. Vanmiddag komt de commissie Gezondheidsklachten Ter Apel met haar eindverslag over hun ziekteverschijnselen.
heeft onder leiding van voormalig staatssecretaris Joop Atsma ruim een half jaar onderzoek gedaan naar de vervuiling van het COA-terrein. Dat meldt
.
Lees meer: Joop Atsma leidt onderzoek naar gezondheidsklachten COA Ter Apel
Hoofdpijn en bloedneuzen
Kantoormedewerkers van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA), die werken op het terrein in Ter Apel, kampen met gezondheidsklachten. Drie jaar geleden werd daar een kantoorpand geopend en sindsdien hebben werknemers geregeld last van bloedneuzen, hoofdpijn en prikkende ogen.
Voor het onderzoek sprak Atsma met tientallen (oud-)medewerkers van het COA en met mensen die daar namens andere bedrijven hebben gewerkt. De commissie heeft ook aanvullend onderzoek gedaan naar de bodem, lucht, water, gewassen, gebouwen en radioactiviteit.

Vervuilde grond

In de grond onder het gebouw is in het verleden vervuilde grond opgeslagen, maar een link met de klachten is tot nu toe niet gevonden. Maar volgens (oud-)medewerkers is die link er wel degelijk. Zij zien in de bodemverontreiniging de enige mogelijke oorzaak van hun klachten.

ūüí¨ WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl