Groninger ontsnapt aan politie in Emmen na waarschuwingsschoten

EMMEN - Een man uit Groningen is gisteren aan de politie ontsnapt op de Stationsstraat in Emmen. Dat zegt de bedrijfsleider van café Groothuis in Emmen, waar een dansfeest aan de gang was.
De man kreeg ruzie om een meisje op de dansvloer. Hij sloeg iemand en liet vervolgens zien dat hij een vuurwapen op zak had. Toen de politie werd gewaarschuwd ging de man er vandoor.
De politie kwam met meerdere auto's naar het café. De Groninger stapte daar in een auto bij een vrouw om te vluchten. Na een eerste schot verliet de vrouw de auto, waarop de man er vandoor ging.

Lees meer: Politie lost waarschuwingsschoten na bedreiging in Emmen

Agenten hebben daarop nog een aantal schoten gelost. De vrouw is door de politie gehoord. Een speciaal team van de politie onderzoekt de schietpartij. Volgens een woordvoerder gaat het niet om de Rijksrecherche.
De organisator van het dansfeest in Groothuis is geschrokken van het incident. Vanavond is er een nieuw dansfeest, maar het is onduidelijk of dat doorgaat.
Het is onduidelijk of de verdachte Groninger al is aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl