Half jaar cel geëist tegen tipgever gewelddadige overval Nieuw-Buinen

NIEUW-BUINEN - Tegen een 44-jarige man uit Veendam is een half jaar cel geëist voor betrokkenheid bij een gewelddadige overval op antiekhandelaar Hinrich Kamp in Nieuw-Buinen in december 2015.
De Veendammer zou de drie eerder voor de overval veroordeelde mannen met elkaar in contact hebben gebracht. "De verdachte is medeplichtig aan de overval. Zijn bijdrage was van voldoende gewicht", vindt de aanklager.

De hoogbejaarde antiekhandelaar werd bij de overval ernstig mishandeld en voor dood achtergelaten in zijn woning. 

Inbraak werd overval
In de Buinster woning zou twee- tot driehonderdduizend euro liggen. Via een inbraak wilden de mannen dit buit maken, waarna ze het onderling zouden delen. Maar toen de mannen bij de woning aankwamen, bleek de handelaar thuis te zijn. Hij werd mishandeld en ontdaan van zijn horloge. De twee overvallers, mannen van 21 en 25 jaar uit Delfzijl, zijn hiervoor eerder veroordeeld tot celstraffen tot vier jaar. 


De overvallers verklaarden dat de Veendammer hen met elkaar in contact bracht. Ook zouden zij gereedschap van hem hebben gekregen bij de parkeerplaats van McDonald's in Stadskanaal. Daarnaast hadden ze kort voor de overval contact met elkaar, zo bleek uit telefoongegevens. Een tweede tipgever, ook een Veendammer, kreeg een jaar cel opgelegd voor zijn aandeel. 

De antiekhandelaar verkeerde na de overval lange tijd in levensgevaar. De 44-jarige Veendammer moet aan hem 500 euro schadevergoeding betalen. 

Uitspraak op 9 april.
Deel dit artikel: