Verdachte moord op Ralf Meinema blijft vastzitten

Het lichaam van Meinema lag in de kofferbak van zijn auto (Rechten: Persbureau Meter)
Het lichaam van Meinema lag in de kofferbak van zijn auto (Rechten: Persbureau Meter)
ASSEN/STIELTJESKANAAL - De 39-jarige Hans O. uit Emmen blijft een maand langer vastzitten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Assen bepaald.
O. wordt verdacht van moord in vereniging op Ralf Meinema in de nacht van 31 maart vorig jaar. Op de vroege ochtend van de 31ste vond een voorbijganger het lichaam van de 31-jarige Klazienavener in de kofferbak van zijn eigen auto, die half in het Stieltjeskanaal bij Coevorden hing.
Hans O. werd 14 februari in zijn huis in de Emmer wijk Rietlanden aangehouden. Of hij een verklaring heeft afgelegd over wat er precies is gebeurd en hoe hij Meinema kende, is nog niet bekend. Het Openbaar Ministerie en zijn advocaat willen verder niks zeggen.

Lees meer: Moord op Ralf Meinema omgeven door raadsels

Eind februari verscheen O. voor de eerste keer voor de raadkamer. Toen werd zijn voorarrest tot vandaag verlengd. Over een maand verschijnt hij daar weer. Wanneer de eerste openbare zitting is, is nog niet bekend.
Hans O. is de enige verdachte die vastzit in de zaak Meinema, maar het Openbaar Ministerie sluit niet uit dat nog meer verdachten worden aangehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl