No Surrender-baas Kuipers mag oude straf uitzitten

Henk Kuipers zit zijn oude straf uit (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
Henk Kuipers zit zijn oude straf uit (Rechten: RTV Drenthe/Jeroen Willems)
EMMEN - No Surrender-leider Henk Kuipers (53) uit Emmen mag, nu hij toch vastzit voor nieuwe feiten, een oude celstraf van zes weken uitzitten. Dit heeft de rechtbank in Groningen vandaag beslist.
Feitelijk verandert er niets, zegt persrechter Fred Janssens. Kuipers zit sinds december vast voor nieuwe feiten. Op verzoek van de advocaat van Kuipers wordt die detentie op papier geschorst. "Kuipers blijft in de cel en zit dan zes weken lang zijn oude straf uit. Er wordt even een ander etiketje erop geplakt”, zegt Janssens.
Een schorsingsverzoek om een oude straf uit te zitten, komt volgens Janssens niet vaak voor. Vaker wordt een gevangenhouding tijdelijk geschorst voor een opname in een kliniek of onderzoeken. Kuipers zit vast op verdenking van onder meer afpersing, mishandeling en deelname aan een criminele organisatie.
Kuipers werd eerder veroordeeld voor het rijden zonder een geldig rijbewijs. Na het uitzitten van deze straf blijft Kuipers vastzitten tot zijn volgende pro-formazitting op 22 juni.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.