Advies Platform Mijnbouwschade: Drenthe moet hetzelfde schadeprotocol krijgen als Groningen

Platform Mijnbouwschade (Rechten: RTV Drenthe/Marjolein Knol)
Platform Mijnbouwschade (Rechten: RTV Drenthe/Marjolein Knol)
ASSEN - Drenthe moet hetzelfde schadeprotocol krijgen als Groningen heeft bij mijnbouwschade.
Dat schrijft het Platform Mijnbouwschade in een advies aan het College van Gedeputeerde Staten van Drenthe en aan de minister van Economische Zaken, Eric Wiebes.
Zo adviseert het platform dat in Drenthe het wettelijke bewijsvermoeden moet worden toegepast, net als in Groningen. Hierbij moet de NAM aantonen dat de schade niet veroorzaakt is door mijnbouwactiviteiten.

Onafhankelijk

Ook wil het platform dat Drenthe zich aansluit bij de tijdelijke Commissie en het Mijnbouwinstituut. En bij twijfel moet er een onafhankelijke partij ingeschakeld kunnen worden.

Volwaardige schadeafhandeling

Het advies is opgesteld om zo snel mogelijk een volwaardige schadeafhandeling tot stand te brengen. Het Platform Mijnbouwschade werd begin februari opgericht. Het platform wil meepraten over een nieuwe schaderegeling en een schadeprotocol ontwikkelen voor mensen met mijnbouwschade.
Op 18 april wordt het advies met gedeputeerde Stelpstra besproken tijdens een bijeenkomst van het Platform Mijnbouwschade.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl