Meer toeristen bezoeken Drenthe

Stijging van het aantal toeristen in onze provincie (Rechten: ANP/Remko de Waal)
Stijging van het aantal toeristen in onze provincie (Rechten: ANP/Remko de Waal)
ASSEN - Het aantal toeristen in onze provincie is afgelopen jaar gestegen met bijna acht procent ten opzichte van een jaar eerder.
Het gaat dan om mensen die minstens één nachtje in de provincie verbleven. In totaal kreeg Drenthe vorig jaar 1,8 miljoen mensen op bezoek, blijkt uit cijfers van het CBS.
Astrid Crum van Marketing Drenthe is tevreden: "Een stijging is zeker mooi. Het is een beetje in lijn met de landelijke stijging.''

Beste van het Noorden

Opmerkelijk is dat buurprovincie Groningen juist onderaan het landelijke lijstje bungelt, met 701.000 gasten. Drenthe laat ook buurprovincie Friesland nipt achter zich. In het aangrenzende Overijssel kwamen wel meer gasten: 2,2 miljoen.
De provincie die de meeste toeristen trekt is Noord-Holland, met vorig jaar 13,7 miljoen gasten.

Duitsland

Drenthe krijgt steeds meer bezoek van buitenlandse toeristen, blijkt uit de cijfers. ''22 procent van de bezoekers kwam uit het buitenland. Hiervan is 67 procent uit Duitsland,'' vertelt Crum.
In de cijfers zijn gasten meegeteld van allerlei accommodaties waar je kunt overnachten, zoals hotels, appartementen, bed and breakfasts en kampeerterreinen. In Drenthe is vooral de bungalow populair. ''Wij zijn specialisten in bungalowvakanties. 65 procent van alle overnachtingen was in een bungalow. Landelijk is dat 35 procent,'' aldus Astrid Crum.

Bekijk alle cijfers in het kaartje hieronder:


Kun je het kaartje niet bekijken?
.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl