Drugslab in Nieuw-Amsterdam ontmanteld

NIEUW-AMSTERDAM - De politie heeft in een loods in Nieuw-Amsterdam een drugslab ontdekt.
Het drugslab was helemaal ingericht, maar nog niet in gebruik.
Onderzoek van de politie in Den Bosch leidde tot de ontmanteling van het drugslab. In totaal zijn er vanochtend vijftig politiemensen in Brabant, Friesland en Drenthe bezig met de acties. Ook in het Friese Oudebildtzijl werd een drugslab gevonden.
Tot nu toe zijn er zes verdachten aangehouden. De politie meldt dat het onderzoek nog de hele dag gaat duren.

Jerrycans

Volgens verslaggever Jeroen Kelderman staat de loods midden op een industrieterrein. Rond het middaguur stonden er een paar grijze busjes van de politie en ook een brandweerwagen. "Ik zie een roldeur met daarin een gat. Daar hebben de politiemensen hun eigen deur gemaakt, om het zo maar te zeggen. Ik zie allerlei jerrycans staan", aldus Kelderman.

Drugslabs

In 2017 was er voor het eerst een duidelijke stijging te zien van het aantal ontdekte drugslabs in Noord-Nederland. Toen werden er zes ontmanteld, waarvan één in Drenthe. Dit jaar zijn er drie drugslabs in Noord-Nederland aangetroffen, waarvan twee in Drenthe. Zo werd eind maart een drugslab ontdekt in Zuidlaarderveen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl