Sportclubs krijgen hulp bij verduurzamen

Energie is een van de grootste kostenposten voor sportclubs (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
Energie is een van de grootste kostenposten voor sportclubs (Rechten: RTV Drenthe/Fred van Os)
ASSEN - SportDrenthe en SportStroom gaan samen sportclubs in de provincie helpen om te verduurzamen. SportDrenthe is de belangenbehartiger voor alles wat met sport te maken heeft in Drenthe. SportStroom wil alle sportverenigingen energieneutraal maken.
Volgens de organisaties is energie een van de grootste kostenposten bij sportverenigingen. "Wat mij betreft helpen we alle Drentse sportverenigingen zo snel mogelijk van het gas af en halveren we hun energieverbruik", zegt Robert den Ouden van SportStroom. De organisaties leveren onder meer bouwkundig en financieel advies.

Verduurzamen

SportDrenthe werkt in dit kader al sinds begin 2017 samen met het Drents Energieloket en de Natuur en Milieufederatie Drenthe in het project 'Drenthe Sport Duurzaam'. Binnen dit project van SportDrenthe, het Drents Energieloket en de Natuur en Milieufederatie Drenthe worden (buiten)sportverenigingen ondersteund bij het verduurzamen van hun sportaccommodatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.