Tbs-behandeling van Assenaar die roofmoord pleegde met jaar verlengd

De tbs-behandeling is met een jaar verlengd (Rechten: archief RTV Drenthe)
De tbs-behandeling is met een jaar verlengd (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De tbs-behandeling van de man die in 1996 een Assenaar met messteken om het leven bracht, wordt met een jaar verlengd.
Wel moet er worden gekeken of de behandeling eventueel kan worden beëindigd. Dat heeft de rechtbank in Assen besloten.

Rapport

De reclassering moet een rapportage opstellen waarin de 'mogelijkheden of onmogelijkheden' van een voorwaardelijke beëindiging worden besproken. Daarnaast moet worden onderzocht onder welke voorwaarden de behandeling gestopt kan worden.

Roofmoord

De inmiddels 40-jarige man bracht op 18-jarige leeftijd de 54-jarige Jacob Bijmolt om het leven in zijn woning aan de Troelstralaan in Assen. Dat deed hij samen met zijn vriendin. De twee waren op zoek naar geld, maar vonden in het huis niet meer dan 70 gulden.
De Assenaar werd in 1997 voor de moord veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging. Sinds een paar maanden verblijft de man niet meer in een tbs-kliniek, maar in een instelling voor beschermd wonen. Daar woont hij begeleid, maar zelfstandig. De man gaat regelmatig met verlof en heeft werk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl