Borger-Odoorn koerst op college van Gemeentebelangen, VVD en D66

EXLOO - De gemeente Borger-Odoorn krijgt waarschijnlijk een college dat bestaat uit Gemeentebelangen, VVD en D66. Dat komt naar voren uit de eerste gespreksronde die verkenner Jan Bos had met de partijen.
De afgelopen vier jaar vormden Gemeentebelangen, CDA en D66 het gemeentebestuur. Bij de verkiezingen van 21 maart verloor het CDA een zetel. Ook Gemeentebelangen leverde een zetel in, maar blijft met acht zetels veruit de grootste partij. D66 had en hield een zetel, de VVD handhaafde zich op drie.
Gemeentebelangen heeft Jan Top uit Exloo gevraagd om als formateur op te treden en te bekijken of een coalitieakkoord tussen Gemeentebelangen, VVD en D66 haalbaar is. Top is voormalig raadslid voor D66. De partijen hopen voor de meivakantie een coalitieakkoord op hoofdlijnen te kunnen presenteren.

Wethouder

De VVD heeft Nynke Houwing uit Nieuw-Weerdinge als kandidaat-wethouder naar voren geschoven. Houwing was twintig jaar actief in het gemeentebestuur van Emmen en was daar wethouder van 2010 tot 2014. Bij de laatste verkiezingen wist ze geen zetel in de raad te bemachtigen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl