Bijna fatale steekpartij station Hoogeveen was drugsruzie

De verdachten werden aangehouden op het station in Meppel (Rechten: Persbureau Meter)
De verdachten werden aangehouden op het station in Meppel (Rechten: Persbureau Meter)
HOOGEVEEN - De steekpartij op 10 oktober vorig jaar in Hoogeveen, waarbij een 19-jarige man uit die plaats bijna overleed, was een ruzie om drugsgeld.
De verdachte, een 19-jarige man uit Groningen, hoorde een jaar voorwaardelijke jeugddetentie tegen zich eisen, met daarnaast een werkstraf van 200 uur.

Drugsverkoop

Het slachtoffer verkocht kort daarvoor aan hem en een 21-jarige man uit Groningen voor 35 euro 10 gram softdrugs. De Stadjers wilden niet betalen. De 19-jarige Hoogevener sprak hen op het treinstation aan op de wanbetaling. De mannen raakten slaags en de Hoogevener kreeg daarbij een mes in zijn borst geboord.

Ernstige bloedingen

De beide Groningers lieten het slachtoffer bloedend achter en renden het spoor over. Ze sprongen in de trein richting Meppel. Omstanders sloegen alarm. De politie liet de trein naar Meppel stoppen en haalde de Stadjers eruit. Het slachtoffer werd ondertussen met ernstige bloedingen en een klaplong overgebracht naar het ziekenhuis. Hij verkeerde in kritieke toestand.

Ondre druk

De 19-jarige Stadjer bekende dat hij diegene was die stak. Hij was onder druk gezet door zijn vriend, zei hij tegen de rechters. Het gevecht was net gestopt, maar hij dacht dat de Hoogevener opnieuw aanviel. De officier van justitie vond niet dat hier sprake was van noodweer. De Stadjer moet zich laten begeleiden en behandelen, vond ze. Ze eiste ook 7.500 euro aan smartengeld voor het slachtoffer.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl