Kjeld Nuis benoemd tot ereburger van Emmen

SCHAATSEN - Olympisch kampioen Kjeld Nuis is vanmiddag door burgemeester Eric van Oosterhout benoemd tot ereburger van de gemeente Emmen.
De schaatser werd aan het begin van de middag gehuldigd voor zijn prestaties op de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. Hij werd kampioen op de 1.000 en de 1.500 meter.

Trots

Omdat Nuis' seizoen daarna nog niet afgelopen was,werd de huldiging uitgesteld tot vandaag, voor de start van de 4 Mijl van Emmen. Het Raadhuisplein stond propvol tijdens de feestelijke bijeenkomst, waarbij Nuis de erepenning van de gemeente kreeg.
De schaatser genoot zichtbaar van alle aandacht en liet weten dat hij ontzettend trots is. Zo meteen verschijnt hij - net als burgemeester Van Oosterhout - aan de start van de 4 Mijl van Emmen.

Lees meer: Kjeld Nuis is thuis: Ik ben een trotse Emmenaar

Nuis heeft al heel wat huldigingen achter de rug dit jaar. Hij werd vorige maand ook al geridderd in de Orde van Oranje Nassau.
Kijk hier de live-uitzending van de huldiging van Nuis terug.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl