Gebouwen in oude dierentuin Emmen maken plaats voor nieuwe initiatieven

EMMEN - Bouwhekken, containers en een kraan staan sinds vanochtend op het terrein van de oude dierentuin in Emmen. De speelboom bij de speeltuin wordt gesloopt, net als voormalig horecapunt Nimmerzat.
In het Rensenpark, vernoemd naar oud-dierentuineigenaren Aleid en Jaap Rensen, komen wandel- en fietspaden. Daarom worden oude gebouwen en obstakels verwijderd. "Deze gebouwen hebben geen functie meer", legt projectleider Erwin Kuipers uit. "We halen ze weg, zodat er ruimte ontstaat in het park. Ook de oude vogelkooi wordt nog gesloopt."
Lees meer: Oude dierentuin in Emmen heet nu echt Rensenpark
'25 jaar bezig'
In het park blijft ruimte voor nieuwe initiatieven. "Jaap Rensen zei ooit: 'Wij hebben er ongeveer 25 jaar over gedaan om het park af te maken'", zegt wethouder Jisse Otter. "Als wij nou ook eens 25 jaar bezig zijn, dan hoop ik dat het heel mooi af is."
Lees meer: Grote plannen voor openluchtvoorstellingen in oude dierentuin Emmen
Bestuurbare auto's
Op de plek van Nimmerzat komt een plein, waarop je in mini-auto's kan rijden. Het gaat om een initiatief van Harrie Berken en Bianca Behrendt. "Het zijn kleine auto's die bestuurd worden door de ouders of opa en oma", legt Berken uit.
De initiatiefnemers kwamen op het idee tijdens een vakantie op Tenerife. "Harrie zat samen met een kameraad op een terras en zag steeds van die autootjes voorbij rijden. De kinderen daar vonden het echt fantastisch", zegt Behrendt.
"Eerst wilden we op het Raadhuisplein, maar dat mocht niet", zegt Berken. "Maar eigenlijk vinden we dit mooier. Wij weten zeker dat het hier heel erg goed past."
Vanaf Koningsdag rijden de mini-auto's in het Rensenpark.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl