Provincie ziet plan facelift vuilnisbelt in Emmen wel zitten

Kunnen we een klim zoals deze binnenkort op de voormalige vuilnisbelt in Emmen verwachten? (Rechten: RTV Drenthe/Karin Mulder)
Kunnen we een klim zoals deze binnenkort op de voormalige vuilnisbelt in Emmen verwachten? (Rechten: RTV Drenthe/Karin Mulder)
EMMEN - Positieve geluiden uit het Drents provinciehuis en het gemeentehuis in Emmen over het plan om de voormalige vuilnisbelt in Emmen geschikt te maken als trainingslocatie voor onder meer wielrenners.
Volgens een woordvoerder van de provincie past het plan van twee Emmer ondernemers precies in de visie om van
van Nederland te maken.

Verschillende activiteiten

Het idee is dat er een fietspad over de 45 meter hoge oude vuilnisbelt komt. Op die manier kan dan getraind worden met een stijgingspercentage van 12 procent. De bestaande schelpenpaden en de trap moeten ook opgeknapt worden. Ook een borstelbaan behoort tot de plannen, zodat kinderen op autobanden de heuvel af kunnen glijden. Op de top moet een pleisterplaats komen met terras.

Lees meer: ​Oude vuilnisbelt in Emmen moet wielrenwalhalla worden

Voorzitter Jan Kalter van de Wielersport Vereniging Emmen is enthousiast over de plannen. "Ik heb alle presentaties gezien en werd elke keer enthousiaster. Voor ons wielrenners is het weer een nieuwe uitdaging. Wij pleiten al jaren voor iets dergelijks. We gaan er dus ook zeker trainen."

Gemeente Emmen ook positief

Ook de gemeente Emmen ziet het plan wel zitten. Of er meebetaald gaat worden aan het 1,2 miljoen euro kostende project wil de gemeente nog niet zeggen. In een reactie zegt de gemeente dat hier samen met de provincie naar gekeken wordt. Die wacht op het definitieve plan wat men naar eigen zeggen positief tegemoet zien.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl