Muzieklijst Harry's Blues zondag 15 april 2018

Vandaag een herhaling van de uitzending van 30 april 2017. Een uitzending waarin aandacht wordt besteed aan opnames die in 1995 tijdens een optreden van Cuby + Blizzards in de Amer in Amen zijn gemaakt.  Deze opnames maken deel uit van de tentoonstelling So many roads in het CB Museum in Grolloo. De tentoonstelling, die op 26 april 2017 door oud Cuby-gitarist Erwin Java werd geopend, wordt nu voor onbepaalde tijd verlengd.
Uitzending 30 april 2017.

Henk Lanting heeft een lange carrière in de muziek. Geboren en getogen in Grolloo speelde hij op jonge leeftijd in Child of Nature. De basis van de band was blues met een fikse scheut folk er naast. Henk Lanting was, met Frits Charbon, de drijvende kracht. Later ging Henk solo met Drentstalige folk. Prima muziek.
Henk bleef in Grolloo wonen en hoewel hij het podium niet meer zo nodig op hoefde bleef hij met muziek bezig. Samen met Bert Koerts runde hij de Beverlant Studio. In februari 1995 maakten ze opnamen van een optreden van Harry Muskee, Erwin Java, John Lagrand en Gino Jansen, 80% van de band Muskee. In de gelagkamer van café De Amer. Twintig jaar bleven de opnamen ongebruikt. Tot ze dit jaar tevoorschijn kwamen. Henk Lanting|: ‘Wie wat bewaord, die hef wat’. Hij schonk de opnamen aan het CB Museum Grolloo. Daar zijn ze vanaf nu als onderdeel van de tentoonstelling So Many Roads te horen. En in Harry’s Blues uiteraard.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl