Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

Violiste Janine Jansen is dit weekend niet in Drenthe te vinden, maar wel veel andere  muzikanten (Rechten: ANP/Ed Oudenaarden)
Violiste Janine Jansen is dit weekend niet in Drenthe te vinden, maar wel veel andere muzikanten (Rechten: ANP/Ed Oudenaarden)
ASSEN - Nu de temperaturen langzaamaan weer stijgen, nemen de buitenactiviteiten ook toe. Maar er is ook genoeg binnen te doen. We zetten een aantal activiteiten voor u op een rijtje.
Boet'n Deure Snarenpluk

Vanavond lekker genieten van akoestische muziek; dat kan in de Bluegrass Halfway House in Dalderveen. Je kunt dan genieten van luisterconcerten van Stephanie Struijk, The Stringlers, Red Herring, Haley's Comet, Marlene Bakker en Low Joe Handsome. De deuren gaan om 20.00 uur open. Meer informatie kun je vinden op de
.

Paranormale avond met Margaretha Gieles

Wil je je verdiepen in het bovennatuurlijke? Dan kan dat vanavond in Emmen aan de Weerdingerstraat 59. Margaretha Gieles is medium en schrijfster van boeken over paranormale zaken. De avond biedt een unieke kans voor iedereen die op zoek is om een persoonlijke boodschap te ontvangen. Mensen hoeven geen foto’s, sieraden of andere spullen mee te nemen. De deuren gaan om 19.30 uur open. Er zijn kosten verbonden aan de avond.

100 Mijl van Drenthe

Sportief bezig zijn op de zaterdag? Hup, naar Smilde voor de 100 mijl van Drenthe! Het is een gezellige, recreatieve fietstocht. Al fietsend zijn de mooiste plekken van Drenthe te zien. Het is mogelijk om 80 of 160 km te fietsen. Meer informatie, zoals starttijden en locaties, is te vinden op de website van de organisatie.

Concert met swingende muziek uit de jaren vijftig

in Eext kun je zaterdagavond lekker swingen op muziek uit de jaren '50. Denk aan easy listening met evergreens zoals 'Over the rainbow' (Judy Garland), 'Summertime' (uit Porgy and Bess), 'Moon River' (Audry Hepburn), 'Secret Love' (Doris Day) en 'Smile' (Nat King Cole). De deuren van het kleine kerkje aan de Kloosterstraat 2 gaan om 19.30 uur open.

Wollig Landleven in Assen

Misschien dat dit feest meer geschikt is voor de winter (de temperaturen zijn dit weekend erg aangenaam), maar het Wollig Landleven is wel erg leuk! Het draait hier om themamarkten voor mensen met passie voor wol. Diverse stands worden gepresenteerd met van wat te maken heeft met wol. Breien, haken ,vilten, verven, mode, wol, spinnen noem het maar op. Dit alles omlijst met een hapje en drankje! Het wolfeest vindt op zondag plaats aan de Baggelhuizen 2 in Assen.

Gauguin ensemble met Mayke Rademakers

Zondagmiddag kun je heerlijk klassiek genieten, want dan is er een concert van het Gauguin ensemble. Cellist Mayke Rademakers, klarinettist Yfynke Hoogeveen en pianist Loes van Ras vormen al meer dan twintig jaar dit succesvolle ensemble. Zij spelen zondag onder meer muziek van de jonge Beethoven en brengen de mensen daarna in Franse sferen met een laat werk van Fauré. Het concert is in de Jacobuskerk
Bovenstaande is slechts een greep van alle activiteiten. Uiteraard is er dit weekend nog veel meer te beleven in Drenthe. Heb je zelf een tip? Laat het ons weten. We wensen jullie een fijn weekend en veel plezier met je wat gaat doen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl