PvdA in Tweede Kamer maakt zich zorgen over banen Photonis in Roden

Photonis
Photonis in Roden © Google Streetview
Kamerleden Henk Nijboer en William Moorlag (PvdA) hebben zorgen over de banen bij technologie-onderneming Photonis in Roden. Ze hebben minister Bas van 't Wout van Economische Zaken en Klimaat Kamervragen gesteld over de toekomst van het bedrijf en het baanbehoud.
Gisteren werd duidelijk dat er honderden banen op de tocht staan door een ruzie tussen Frankrijk en Nederland over de verkoop van het bedrijf. De werkgelegenheid wordt mogelijk naar Frankrijk verplaatst.

Baanbehoud 'cruciaal'

Julian Boshoff, oud-Rowolmer en nummer dertien op de kandidatenlijst van PvdA, noemt het 'cruciaal' voor Roden en de noordelijke werkgelegenheid dat deze banen behouden blijven. "Daar moeten we bovenop zitten."
PvdA-kamerleden Henk Nijboer en William Moorlag stellen daarom vragen aan de minister. Moorlag: "We willen van de minister weten wat er aan de hand is en wat hij doet om de banen bij Photonis in Roden te behouden." Nijboer benadrukt: "Wij willen dat de minister zo snel mogelijk zekerheid geeft over de toekomst van het bedrijf en de daarbij behorende banen, juist voor al die mensen die er werken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl