Motorrijders in Assen voor toertocht Molukse gevangenen

ASSEN - Een lange stoet motorrijders is vanochtend vanuit Assen vertrokken voor de Peringatan Ride Out.
Dat is een motortoertocht die elk jaar in april wordt gehouden om aandacht te vragen voor een groep Molukse politieke gevangenen in Indonesië. Het is de elfde editie van het evenement.

Duizend motorrijders

De politie hield toezicht om de toertocht in goede banen te leiden. De organisatie van het evenement spreekt van ongeveer zevenhonderd motoren die deelnamen aan de Peringatan Ride Out.
Onderweg sloten nog meer motoren aan, waardoor het aantal deelnemers aan de tocht tot ongeveer duizend personen steeg,
De motorrijders vertrokken vanochtend vroeg, om vervolgens via Oosterwolde en Den Oever naar Lelystad te gaan. Het is de eerste keer dat de toertocht vanuit Assen is gestart.

Vlag tonen

Sinds 2008 zitten enkele Molukkers vast, omdat ze tijdens een demonstratie in Ambon de vlag van de Republiek der Zuid-Molukken toonden aan de president van Indonesië. Volgens Amnesty International zijn sinds 2007 ten minste 48 personen gearresteerd of gevangengezet voor soortgelijke protesten en het tonen van de Molukse vlag.
De Peringatan Ride Out zamelt elk jaar geld in voor deze gevangenen en hun families.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl