Drentse studenten klaar voor Morocco Desert Challenge

ASSEN - Na een lange reis is een groep studenten van het TT-instituut in Assen aangekomen in Marokko. In Agadir om precies te zijn. De jongens zijn daar samen met rallycoureur Chris Lanting en enkele docenten.
De studenten studeren autotechniek en doen mee aan de Morocco Desert Challenge. Sinds september zijn ze al aan het sleutelen aan de auto.
vertrokken ze vanuit Assen naar het Noord-Afrikaanse land. De Morocco Desert Challenge is te vergelijken met de Dakar Challenge, maar dan voor amateurs.
Lees meer: Vijf studenten uit Assen rijden rally door Marokkaanse woestijn
De auto is gekeurd
De rally begint vandaag en de afgelopen dagen stonden dan ook in het teken van verschillende keuringen. Zo was er vrijdag een administratieve keuring. "Hier hebben wij de stempelkaart ontvangen om alle punten te laten afstempelen. Hier kregen wij ook alle spullen die nog in de auto moesten voor de technische keuring zoals: rookbommen, signal flares, GPS-systeem iritrack (veiligheidssysteem voor inhalen, maar ook voor noodgevallen). Maar bijvoorbeeld ook de startnummers en brandstofbonnen", aldus het team.
Gisteren volgde de technische keuring en werd de auto gecontroleerd op veiligheidspunten. "Die keuring voelde voor ons eigenlijk als een examen van de voorafgaande weken. We zijn met de volle 100 procent geslaagd!"

Eerste etappe

Vandaag begint de Morocco Desert Challenge, die een week duurt, met een korte etappe. "Coureur Chris en navigator Randy gaan vanuit Agadir naar Parc Ferme in Plage Blanche. Een plaats ongeveer 267 km verderop. Daar is de start van de proloog van 75 kilometer, een rit met veel rivierbeddingen en stenen, en de laatste 30 kilometer is een lang recht stuk langs het strand", legt Jasper Gerding uit. Hij verzorgt de komende dagen de publiciteit van het team.

RTV Drenthe volgt de studenten

De komende weken volgt RTV Drenthe het avontuur van de Drentse studenten. De groep heeft een camera en microfoon mee en maakt foto's en video's van hun avontuur. Hun belevenissen zijn dagelijks bij RTV Drenthe terug te zien.

Lees meer: Leerlingen testen rally-auto voor Morocco Challenge

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl