Drenthina en Klazienaveen stellen teleur in derby

Drenthina en Klazienaveen in actie (Rechten: RTV Drenthe/Ger Hensen)
Drenthina en Klazienaveen in actie (Rechten: RTV Drenthe/Ger Hensen)
VOETBAL - De streekderby tussen Drenthina en FC Klazienaveen heeft geen winnaar opgeleverd. In een teleurstellende wedstrijd bleef de score op 0-0 steken.
Voor Klazienaveen begon het duel in de 2e klasse J al met een valste start. Kort na het eerste fluitsignaal viel Nick Hoorn geblesseerd uit. Trainer Casper Goedkoop bracht Danie Slip als nieuwe man binnen de lijnen. Uitgerekend de invaller kreeg voor de pauze de beste kans namens Klazienaveen, maar hij stuitte op doelman Yannick Berends. Aan de andere zijde was Bernard Bakker het dichtst bij een doelpunt. Zijn inzet belandde tegen de paal.
Klazienaveen zag vlak voor rust opnieuw een speler met een blessure afhaken. Deze keer was aanvoerder Patrick Bloemberg het slachtoffer. Drenthina beleefde in het eerste kwartier na de hervatting een goede fase, waarin Thom Alders en Mark Lubberts het doel onder vuur namen. In beide gevallen bracht keeper Joep Verhaar redding.

Rode kaart

Een kansrijke voorzet van Jasper Woelders leek Klazienaveen in de 81ste minuut nog een treffer te gaan opleveren, maar Slip wist de bal geen beslissend tikje te geven. Drenthina sloot de wedstrijd met een man minder af. Vier minuten voor tijd kreeg Jan Willem Geleynse zijn tweede gele kaart van de middag.

Concurrentie

Ondanks de remise loopt Klazienaveen in op concurrent Pelikaan S. De Groningers gingen hard onderuit bij Omlandia (3-0). Bedum is dankzij een klinkende zege op Gramsbergen (4-0) de nieuwe koploper. Klazienaveen heeft drie punten achterstand op de eerste plek. Bovendien speelde de nummer drie twee duels minder.
Drenthina blijft op de negende plaats staan. De club van trainer Gerrie Benes heeft een marge van zes punten op de eerste nacompetitieplek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.