Zware nederlaag voor mannen Sudosa-Desto

De mannen van Sudosa-Desto (Rechten: Archief RTV Drenthe)
VOLLEYBAL – De mannen van Sudosa-Desto hebben in de 1e divisie een zware nederlaag geleden tegen de nummer tien in de stand Sovoco. De Assenaren verloren na vijf sets met 3-2.

De ploeg van Erik Noordijk kwam als nummer drie naar de uitwedstrijd tegen Sovoco dat slechts als tiende in de ranglijst geklasseerd was. Desondanks werd de eerste set gelijk verloren met 25-18 en dat zette de ploeg uit Assen met beide benen op de grond.
In de tweede set sloeg Sudosa-Desto gelijk terug en won het de set met 17-25 om vervolgens in de derde set helemaal af te rekenen met de thuisploeg. Met 9-25 hielden de Assenaren geen spaan heel van de tegenstanders.
In de vierde set vergeet Sudosa-Desto de wedstrijd af te maken en laten ze de set zelfs met 25-23 aan Sovoco. Wat volgt is een spannende vijfde set waarin de dominantie uit de derde set volledig ontbreekt en waarin de Assenaren het zelfs met 19-17 afleggen. Hierdoor komt de eindstand op 3-2 in het voordeel van Sovoco en verliest Sudosa-Desto voorlopig de derde plaats aan Set-Up ’65.