Aanstaande knock-out E&O met nieuwe week uitgesteld

HANDBAL - De dames van E&O mogen zich nog minstens een week eredivisionist noemen. De jonge formatie ging onderuit in Noord-Hollands ’t Veld (32-26), maar houden door verlies van concurrent Foreholte nog een theoretische kans op lijfsbehoud.
Tegen VZV, ongeslagen koploper in de degradatiepoule, startte E&O verfrissend. Spelmaakster Jessica Hilbrands zorgde na de 1-3 ook voor de aansluiting (8-7). In verdedigend opzicht hadden de groen-witten te weinig in de melk te brokkelen.

Middelbare scholieren

Na rust pakte VZV bij 26-16 voor het eerst een voorsprong van tien treffers. Het gaf coachduo Van der Zanden/Mooi de kans middelbare scholieren Marit Nieuwenweg, Tess van Boven - die twee knappe doelpunten mee pikte - en Larissa Schutrups in te wisselen.
Door de verliespartij van Foreholte tegen SEW (24-25) blijft het gat tussen E&O en de opponent uit Voorhout vier punten. Wanneer de Emmenaren in de laatste twee duels van de nacompetitie twee bijzonder ruime zeges boeken, is degradatie uit de eredivisie uitgesteld tot de tweeluik met de kampioen van de nacompetitie van de eerste divisie.

Baas

De afgelopen twee jaar wist E&O in de betreffende play-downs met een ploeg uit de eerste divisie de plaats op het hoogste niveau te behouden. Tegen achtereenvolgens Borhave (2016) en DSVD (2017) kroop de ploeg uit Emmen door het oog van de naald.
Na de zomer moet E&O het stellen zonder Ellis Baas. De 21-jarige aanvoerster, oudste speler in de selectie, heeft besloten even te stoppen met handballen. Baas sluit aan in de rij met speelsters die de Drentse club gaan verlaten. Tessa Hilbrands, Kelly Kolthof (beide Dalfsen), Danique de Jong, Jessica Hilbrands (beide Kwiek Raalte) en Susan Boon (Borhave) ruilen E&O in voor een andere club.
Topscorers E&O: Sharon Grummel 6, Jessica Hilbrands 4, Tessa Hilbrands en Lotte Boelens 3, Susan Boon, Tess van Boven en Marleen Berkepies 2 en Ellis Baas.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl