Gieten met Maliepaard meer mans

VOETBAL - De opmars van Gieten lijkt niet te stoppen. Concurrent tegen degradatie, Musselkanaal, keerde met een 5-0 nederlaag terug naar Groningen. Gert Maliepaard scoorde drie keer.
Gieten heeft een prachtige nieuw clubgebouw, waar menig eerste klasser jaloers op zal zijn. Maar de club van vertrekkend trainer Jouke Jan Meertens vecht tegen degradatie. Gieten is aan een opmars bezig en is al zes wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag werd op 28 januari geleden, uitgerekend tegen Musselkanaal.

Maliepaard

Gieten kende een droomstart. Binnen vier minuten strafte Gert Maliepaard een fout in de Groningse verdediging af. Maliepaard had zijn voetbalschoen al aan de wilgen gehangen, maar keerde onlangs terug en scoort er weer lustig op los.
Maliepaard verdubbelde binnen het half uur de score. Na een goede actie van Florian van der Heide, kon de spits zijn tweede van de middag niet meer missen. De clubtopscorer aller tijden heeft inmiddels al meer dan 160 keer voor Gieten gescoord.

Beslissing

Musselkanaal kwam na rust sterk uit de kleedkamer, maar de treffer viel aan de andere kant. In de 58ste minuut ontnam Van der Heide de spanning en scoorde de 3-0.
De tweede helft kabbelde naar het einde toe. Musselkanaal was machteloos, Gieten vond het wel goed. Ruim een kwartier voor tijd scoorde Maliepaard zijn derde van de middag en kreeg direct een publiekswissel. In de slotfase bepaalde Jacco Martens de eindstand op 5-0.