Keniaan Makau juicht weer in Cascaderun

HARDLOPEN - Nicholas Makau heeft de 10 mijl van de Cascaderun in Hoogeveen gewonnen. De Keniaan kwam in de twaalfde editie binnen na 47 minuten en 52 seconden.
Makau schreef de Cascaderun in 2016 al eens op zijn naam in een parcoursrecord. Hij bereikte destijds de finish in een tijd van 47 minuten en 4 seconden. Vorig jaar ging de overwinning naar Ezra Kering, eveneens een Keniaan (48.10). Makau kwam toen dertien tellen later over de eindstreep.

Keniaanse overmacht

Bij de vrouwen ging de zege naar Janet Ruguru Gichumbi. De landgenote van Makau zette een tijd neer van 54.46. De 5 mijl leverde met Noah Cherokony (24.38) en Lillian Jelagat (26.15) eveneens twee Keniaanse winnaars op.

Drentse deelnemers

Henri Rutgers uit Noordscheschut werd bij de mannen tweede op de 10 mijl. Op de halve afstand liep Assenaar Olfert Molenhuis naar de derde plek, Jacelyn Gruppen uit Stuifzand werd tweede bij de vrouwen.

Weersomstandigheden

In tegenstelling tot de vorige editie waren de weersomstandigheden in Hoogeveen wisselend van aard. In 2017 scheen de zon volop, terwijl de deelnemers vandaag enkele regenbuien moesten trotseren.
In totaal deden er 8090 mensen mee aan de Cascaderun.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.