Alcides verzuimt knock-out uit te delen: Hoogeveen weer op pole-position

VOETBAL - Alcides was veruit de betere ploeg in de absolute topper tegen Hoogeveen, maar de koploper in de 1e klasse F verzuimde de gasten de knock-out toe te dienen. Sterker nog, Hoogeveen won in Meppel met 3-1 en heeft nu ineens weer de beste papieren voor de titel en dus directe promotie naar de hoofdklasse.

Alcides heeft na 22 duels 49 punten, terwijl Hoogeveen op 47 staat, maar dan uit 21 duels. Alcides speelt nog vier duels, Hoogeveen nog vijf. 

Bekijk hier: De uitzending van Onze Club, met onder andere Alcides - Hoogeveen

"De titelrace is nog niet gelopen", aldus Alcides-verdediger Dennis Blokzijl. "Ik verwacht niet dat dit Hoogeveen nog vijf keer wint. Doen ze dat wel, dan mogen we het onszelf verwijten. We hadden hier vandaag gewoon moeten winnen, maar hebben naïef verdedigd."

Ook Hoogeveen-trainer Nico Haak verwacht dat het kampioenschap nog niet beslist is. "Nee, zeker niet. Ons programma is zeker niet gemakkelijk. Daarnaast winnen we vandaag, maar verloren we afgelopen donderdag bij Bergum. Het was anders geweest als Alcides had gewonnen. Dan was het denk ik wel klaar geweest."

1e helft 
Alcides zocht vanaf de eerste minuut de aanval en vooral via rechterspits Wahid Shimeri was de thusclub dreigend. Twee pogingen van Shimeri werden gekeerd door Hoogeveen-doelman Nick Borgman, terwijl uit een vrije bal Alcides-captain Eric Jan Lijzen de paal raakte. Nadat ook Ryan Luyckx en Jermain Wobbes de bal niet tussen de palen kregen kwam Hoogeveen uit het niets op voorsprong. Een lange bal van Borgman werd door de Alcides-defensie volledig verkeerd ingeschat. Shakki Mohamed bleek vervolgens veel te snel voor de geelhemden en tikte beheerst binnen: 0-1. 

2e helft 
Na rust bleef Alcides zoeken naar een goal, maar was het allemaal wat minder gevaarlijk. Hoogeveen hield de rijen gesloten en met hoge ballen wisten de gasten wel raad. Toch viel de gelijkmaker. Zo'n twintig minuten voor tijd was invaller Frank Fokke de gevierde man. Hij mocht geheel vrijstaand de bal intikken, nadat Martin van 't Ende de bal niet lekker raakte na goed voorbereidend werk van Shimeri. Alcides ging op jacht naar meer, kreeg via Van 't Ende, Luijckx en Fokke nog prima kansen, maar het was Hoogeveen dat ook in deze fase veel effectiever bleek. Daniël Manning zorgde, na een lange bal en een daverend schot, voor de 1-2 en in de extra tijd counterde Hoogeveen ook nog naar de 1-3 (Mesud Yildirim na een lange rush van invaller Nick Dekker) 

Lees ook: 
Achilles 1894 helemaal terug in de titelstrijd na 2-0 thuiszege
MSC ziet overwinning in blessuretijd verdampen
Achilles 1894 ziet concurrent Silvolde verliezen
- Gieten met Maliepaard meer mans
- Dalen brengt spanning terug in 3C, WKE'16 en Titan maken geen fout, Bareveld wint weer
Deel dit artikel: