Dalen brengt spanning terug in 3C, WKE'16 en Titan maken geen fout, Bareveld wint weer

VOETBAL - De titelstrijd in de 3e klasse C is weer helemaal open. Dalen deed wat het doen moest bij koploper Dalfsen: winnen. Door de 1-3 zege heeft Dalen nog maar één verliespunt minder dan de club uit Overijssel.

Hilco Koster zette Dalen in Dalfsen op voorsprong, maar al snel scoorde de thuisclub de gelijkmaker. Diep in de tweede helft was het opnieuw Koster die scoorde, waarna Tijmen Venhorst de zege veilig stelde voor Dalen.

Dalfsen is dus nog koploper, nu met 49 punten uit 19 wedstrijden. Dalen volgt op 7 punten achterstand, maar heeft wel twee duels minder gespeeld.

Bekijk hier: De uitzending van Onze Club  

2e klasse K: GOMOS profiteert maar deels van nederlaag koploper
In de 2e klasse K won GVAV-Rapiditas de topper van koploper Stadspark met 2-1. GOMOS had bij een zege bij St Annaparochie daarom goede zaken kunnen doen, maar de formatie van trainer Wim Bakering kwam in Friesland niet verder dan 0-0. Stadspark blijft koploper, met 47 uit 19. GVAV heeft 43 uit 21. Hoogezand staat 3e met 42 uit 22 en GOMOS is de nummer 4 in de 2e klasse K, met 40 uit 17.

2e klasse L: VKW en Beilen maken geen fout
In de titelstrijd van de 2e klasse L maakten VKW en Beilen geen fout. Beilen versloeg op eigen veld Lemelerveld met 3-1 (Frank Polman, Reint Kasten en Koen Hollemans waren de doelpuntenmakers). VKW was met 3-0 de baas in Ruinerwold. Jonas Nijland, Frits Nijstad en Anjo Willems waren trefzeker. Voor Willems was het zijn 22e goal van het seizoen. VKW heeft nu 45 punten uit 19 duels en Beilen heeft 39 uit 18.

4e klasse D: WKE'16 en Titan werken naar apotheose
WKE'16 heeft nog altijd de beste papieren voor de titel in de 4e klasse D. De club uit Emmen boekte vanmiddag de 15e zege van het seizoen. Bij HOC werd het 1-3. WKE'16 is nog altijd ongeslagen. Achtervolgen Titan kan zich geen misstap veroorloven en tot nu toe lukt dat aardig. Vanmiddag werd er met 3-0 gewonnen van Weiteveense Boys, waardoor de ploeg van trainer Geert Aalderink na 16 duels 40 punten heeft. WKE'16 heeft 48 punten, maar dan uit 18 wedstrijden. Op zondag 6 mei staat Titan - WKE'16 op het programma.

5e klasse D: Zou het dan toch nog kunnen voor FC Amboina?
FC Amboina heeft de koppositie in de 5e klasse D overgenomen van Eenrum. De club uit Groningen incasseerde vandaag de eerste nederlaag van het seizoen. In en tegen Warffum verloor Eenrum met 2-0. Amboina profiteerde dankbaar door met 0-3 te winnen bij Woltersum. Mark Koops was de gevierde man bij de gasten: hij scoorde 3 keer. Amboina heeft nu 32 punten uit 15 duels, terwijl Eenrum er 31 heeft maar dan uit 12.

5e klasse E: Bareveld kan nog winnen
Na twee verrassende nederlagen op rij boekte Bareveld weer eens een overwinning. Op eigen veld werd het 2-1 tegen subtopper DWZ. De gasten kwamen nog wel op voorsprong, maar door goals van Jasper Kluin en Joey Minke greep Bareveld toch de winst. Achtervolger Wedde maakte gehakt van Farmsum: 2-7. Bareveld heeft 39 punten uit 15 duels, maar Wedde heeft een verliespunt minder. Die ploeg heeft 37 punten vergaard uit 14 wedstrijden.

5e klasse F: KSC blijft ongeslagen
In de vijfde klasse F blijft KSC op kampioenskoers. De nog ongeslagen formatie van trainer Johan Hollen won met 4-1 bij Roswinkel. Achtervolger De Treffer'16 won ook, met 3-1 van EEC. KSC heeft 43 punten uit 15 duels en De Treffer'16 volgt op zes punten achterstand. Op donderdag 10 mei staan beide ploegen tegenover elkaar in Tweede Exloërmond.

Lees ook: 
Achilles 1894 helemaal terug in de titelstrijd na 2-0 thuiszege
- Alcides verzuimt knock-out uit te delen: Hoogeveen weer op pole-position
MSC ziet overwinning in blessuretijd verdampen
Achilles 1894 ziet concurrent Silvolde verliezen 
Gieten met Maliepaard meer mans
Meer over dit onderwerp:
Onze Club amateurvoetbal voetbal
Deel dit artikel: