Hoogste aantal Lyme-besmettingen in Drenthe

ASSEN - Drenthe is koploper als het gaat om het aantal besmettingen met de ziekte van Lyme.
In onze provincie komen naar verhouding de meeste Lyme-besmettingen voor als gevolg van een tekenbeet, blijkt uit cijfers van het rijksinstituut
. Ook in de andere noordelijke provincies komt de ziekte naar verhouding veel voor ten opzichte van de rest van Nederland.

Lees meer: Vijf vragen over de teek

De ziekte werd voor het eerst in 1994 geregistreerd. Het zwaartepunt van de besmettingen lag toen in Zuidwest-Drenthe/Zuidoost-Friesland. "De afgelopen twintig jaar is de ziekte verviervoudigd en Drenthe is koploper op dat gebied. Ongeveer 300 mensen per 100.000 inwoners, dus in Drenthe iets van 1.500 mensen, worden per jaar ziek door een tekenbeet", zegt Jorien van Pelt van de GGD Drenthe.
Via tekenradar.nl kun je zien hoe vaak lymeziekte in jouw gemeente voorkomt:
Volgens Van Pelt is het belangrijk om campagne te blijven voeren. Deze week is het de Week van de teek: om mensen extra alert te maken op teken, de boosdoeners die je vooral kunt oplopen in het bos, in de duinen, in een parkje of zelfs in je eigen tuin.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.