Populariteit zonneparken leidt tot problemen elektriciteitsnet Noord-Drenthe

Elektriciteitsnet kan zonneparken niet aan (Rechten: Archief RTV Drenthe)
Elektriciteitsnet kan zonneparken niet aan (Rechten: Archief RTV Drenthe)
GASSELTE - In Noord-Drenthe en Zuid-Groningen zijn zoveel zonneparken neergezet dat het elektriciteitsnet dit amper aankan.
Hoogspanningsnetbeheerder TenneT werkt daarom samen met de regionale netbeheerder Enexis aan maatregelen om daar meer capaciteit aan te bieden.

Overvol

In het gebied rondom Gasselte, Stadskanaal en Musselkanaal zijn momenteel zo veel zonneprojecten dat het net daar overvol begint te raken. Vandaar dat de netbeheerders met initiatiefnemers van zonneparken in gesprek gaan om te kijken welke mogelijkheden er zijn om hun project te realiseren.
TenneT en Enexis voeren nu ook allemaal nieuwe berekeningen uit en dat moet dit najaar leiden tot een uitgewerkt gezamenlijk plan voor het oplossen van de knelpunten.

Recordaantal parken

Geholpen door subsidies overtreft de groei van zonne-energie in Nederland alle verwachtingen, bevestigt TenneT. "In 2017 werd een recordaantal zonneparken geplaatst. Deze trend lijkt zich de komende tijd voort te zetten.''

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl