Stelling: Duits moet verplicht worden op de basisschool

ASSEN - Op steeds meer basisscholen is er aandacht voor Duits. De Actiegroep Duits vindt dat de taal van onze oosterburen wel wat extra aandacht verdient.
De Stidalschool in Dalerveen is al voor het tweede jaar op rij bezig met het geven van lessen Duits aan hun leerlingen. Dat gebeurt in samenwerking met de Stenden Hogeschool in Emmen. Ook zijn er uitwisselingen en contacten met een school in Georgsdorf in Duitsland. 

Roely Rijkens van de Stidalschool vindt de aandacht voor Duits erg belangrijk. "Wij denken dat als je op de basisschool al Duits krijgt, dat je later op de middelbare school al een voorsprong hebt. Misschien niet in grammatica, dat is ook niet de bedoeling. We willen vooral dat ze de angst om Duits te spreken kwijtraken.”

Stelling
Wat vindt u? Moeten kinderen op de basisschool al in aanmerking komen met de Duitse taal? Of hebben kinderen daar nog niets aan? Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling
Gisteren ging de stelling over uw financiën: Ik weet precies hoe ik er financieel voor sta. Liefst 92 procent is het daarmee eens. Er stemden 2.136 mensen.
Meer over dit onderwerp:
Stelling Duits basisschool onderwijs grensstreek
Deel dit artikel: