Stelling: Duits moet verplicht worden op de basisschool

Moet Duits een verplicht vak worden op de basisschool? (Rechten: archief RTV Drenthe)
Moet Duits een verplicht vak worden op de basisschool? (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - Op steeds meer basisscholen is er aandacht voor Duits. De Actiegroep Duits vindt dat de taal van onze oosterburen wel wat extra aandacht verdient.
De
in Dalerveen is al voor het tweede jaar op rij bezig met het geven van lessen Duits aan hun leerlingen. Dat gebeurt in samenwerking met de Stenden Hogeschool in Emmen. Ook zijn er uitwisselingen en contacten met een school in Georgsdorf in Duitsland.
Roely Rijkens van de Stidalschool vindt de aandacht voor Duits erg belangrijk. "Wij denken dat als je op de basisschool al Duits krijgt, dat je later op de middelbare school al een voorsprong hebt. Misschien niet in grammatica, dat is ook niet de bedoeling. We willen vooral dat ze de angst om Duits te spreken kwijtraken.”

Stelling

Wat vindt u? Moeten kinderen op de basisschool al in aanmerking komen met de Duitse taal? Of hebben kinderen daar nog niets aan?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over uw financiën: Ik weet precies hoe ik er financieel voor sta. Liefst 92 procent is het daarmee eens. Er stemden 2.136 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl