Bas Dost stopt als international

Bas Dost stopt bij Oranje (Rechten: ANP/Stanley Gontha)
Bas Dost stopt bij Oranje (Rechten: ANP/Stanley Gontha)
VOETBAL - Bas Dost, oud-spits van FC Emmen, heeft zijn laatste wedstrijd voor het Nederlands elftal gespeeld. Dat meldt het AD. De 28-jarige spits heeft volgens de krant bondscoach Ronald Koeman vandaag laten weten dat hij per direct een punt zet achter zijn interlandloopbaan.
Dost heeft het gevoel dat hij in Oranje nooit serieus genomen is. Vrijwel altijd stond hij ter discussie. "Het is niet goed gelopen bij het Nederlands elftal. Om wat voor reden dan ook. Ik ben op het moment gekomen dat ik zeg ‘tot hier en niet verder.’ Het werkt gewoon niet", zegt de spits van Sporting in
.

Lees meer: Een kansloze kans voor Bas Dost in het 'nieuwe Oranje'

Dost kwam in Oranje tot één doelpunt in achttien interlands. Op 13 november 2015 scoorde hij in en tegen Wales. Bij zijn huidige club Sporting Portugal scoort hij er wel op los: in 57 competitiewedstrijden trof hij 59 keer doel. Zijn laatste interland was tegen Engeland, toen Koeman als bondscoach debuteerde.
Verslaggever Niels Dijkhuizen sprak met Dost na zijn laatste interland tegen Engeland:
Bas Dost moest het tegen Engeland doen met één halve voorzet: 'heel jammer'

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.