Politie pakt man (52) op in zedenzaak Roden

roden
Politieonderzoek afgelopen juni in Roden © Persbureau Meter
De politie heeft vanochtend een 52-jarige man uit de gemeente Noordenveld opgepakt. De man wordt ervan verdacht dat hij in juni vorig jaar een jong meisje seksueel misbruikte in Roden.
Het misdrijf werd gepleegd in een steeg, vlak bij de kruising Aukemastraat-Scharftlaan. Korte tijd later publiceerde de politie beelden van de verdachte. Die beelden waren ook te zien in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Sms-bom

De politie kreeg daarop veel tips binnen, maar die leidden toen niet tot een aanhouding. Op 7 augustus werd een zogeheten sms-bom verstuurd naar 2.300 mensen die op 15 juni rond het tijdstip van het misdrijf in de buurt van de steeg waren.
Volgens de politie zijn er de afgelopen maanden meer tips binnengekomen. "Deze informatie is zorgvuldig bekeken en onderzocht. Het onderzoek en de informatie vanuit het publiek heeft uiteindelijk tot deze aanhouding geleid." Het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond, zegt de politie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl