Woningbouwplannen op plek oud ING-kantoor in Emmen

Er komen vijftien woningen op de plek van dit pand (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
Er komen vijftien woningen op de plek van dit pand (Rechten: Janet Oortwijn/RTV Drenthe)
EMMEN - Er komen vijftien stadswoningen op het terrein van het voormalig ING-kantoor aan de Wilhelminastraat in Emmen.
Het oude kantoorpand wordt dan gesloopt. Op de dan vrijkomende ruimte wil Van Wijnen Projectontwikkeling vijftien energiezuinige woningen neerzetten.

'Verpauperd terrein aanpakken'

De gemeente Emmen is blij met het initiatief van Van Wijnen. "Dit terrein aan de Wilhelminastraat is een verpauperd gebied dat we graag willen aanpakken", aldus wethouder Jisse Otter.
Op dit moment staat het ING-pand bekend als Huize Spoorloos. In 2007 kraakte een groep jongeren het kantoorpand en wordt het gebruikt als voedselbank en weggeefwinkel. Als Van Wijnen aan de slag gaat met de locatie, moeten de krakers weg.

Oude brandweerkazerne

Ook heeft deze projectontwikkelaar interesse in het westelijke deel van de voormalige brandweerkazerne. Het gaat om het deel tussen het gebied waar door Geveke dertig woningen gebouwd worden en de Hondsrugweg. Concrete plannen van Van Wijnen hiervoor zijn er nog niet.

Lees meer: Dertig gasloze woningen op plek oude brandweer in Emmen

De komende maanden gaat Van Wijnen de plannen verder uitwerken. Daarna wordt besloten of dit definitief gemaakt kan worden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl