Wethoudersclub is rond in Noordenveld

In het gemeentehuis in  Roden komt weer een college met wethouders van Gemeentebelangen, PvdA/GL en CDA/CU (Rechten: archief RTV Drenthe)
In het gemeentehuis in Roden komt weer een college met wethouders van Gemeentebelangen, PvdA/GL en CDA/CU (Rechten: archief RTV Drenthe)
RODEN - Het team van vier wethouders in Noordenveld is rond. Er komt weer een coalitie van Gemeentebelangen, PvdA/GroenLinks, CDA en ChristenUnie.
CDA en ChristenUnie hebben vanmorgen Jeroen Westendorp (36) als gezamenlijke kandidaat-wethouder gepresenteerd. Hij is sinds 2012 fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Vorige periodes CDA'er

De afgelopen twee bestuursperiodes werkten CDA en ChristenUnie ook al samen in Noordenveld. Toen leverde het CDA de wethouder. Tot begin vorig jaar was dat Gerrit Alssema, maar die stopte om gezondheidsredenen, en is vervangen door de Zuid-Hollandse Jos Huizinga.
Gemeentebelangen, dat als grote winnaar in Noordenveld van 7 naar 9 zetels ging, levert weer twee wethouders. Dat zijn lijsttrekker Henk Kosters, die al wethouder was, en nieuwkomer Kirsten Ipema.
PvdA en GroenLinks besloten eerder dit jaar nauw samen te werken, en voerden samen campagne. PvdA'er Alex Wekema is namens beide partijen weer wethouder.

Raadsakkoord

De huidige coalitie met vijf partijen heeft 17 van de 23 raadszetels. Komende week wordt in Noordenveld met alle fracties verder gesproken over een breed raadsakkoord.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.