Groot deel van Drentse basisscholen blijft morgen nog dicht

School Basisschool Sluiting Onderwijs Primair
Bij veel Drentse basisscholen blijven de klaslokalen leeg © ANP / Hollandse Hoogte / Tom van Limpt
Hoewel basisscholen morgen de deuren weer mogen openen, is de kans groot dat de school van jouw kind de deuren morgen dicht houdt.
Het gaat onder meer om alle openbare basisscholen in onze provincie. De scholenkoepels Arcade, Baasis, Bijeen, CKC Drenthe, Fiers, Plateau Assen, Kits Primair, OPO Borger-Odoorn, Pricoh, PrimAH, Primenius, Promes, RENN4, Talent Westerveld, Viviani en Wolderwijs hebben aan RTV Drenthe laten weten morgen niet open te gaan.
Het advies van Rijkswaterstaat om niet de weg op te gaan, geeft voor de scholenkoepels de doorslag. "Je gaat dan nog creatief denken, maar er spelen te veel dingen mee waardoor het niet verantwoord is", zegt Bert Dekker van Plateau. "Als Rijkswaterstaat dat adviseert, kun je niet van docenten, maar ook niet van ouders en kinderen vragen om dat wel te doen", zegt Jan Scholte Albers van Talent Westerveld.
Ook Zweers Wijnholds van scholenkoepel Prisma van de Drentse openbare basisscholen laat weten het advies van Rijkswaterstaat niet te willen negeren. Hij zegt dat uit de reacties tot nu toe blijkt dat ouders blij zijn dat er duidelijkheid is over morgen. "Iedereen had liever gezien dat de basisscholen morgen veilig open konden, maar men is blij dat er nu in ieder geval duidelijkheid is over het wel of niet open gaan van de school."

Geen leerlingenvervoer

Publiek Vervoer Groningen Drenthe heeft laten weten morgen geen leerlingenvervoer aan te bieden vanwege het advies van Rijkswaterstaat om morgen niet de weg op te gaan.

Ontbreekt uw school of scholenkoepel in dit overzicht, stuur dan een mailtje naar redactie@rtvdrenthe.nl.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.