Solozege voor Axel van der Tuuk in E3 Harelbeke voor Junioren

Axel van der Tuuk op het podium in Harelbeke (Rechten: Forte U19 Cycling Team)
Axel van der Tuuk op het podium in Harelbeke (Rechten: Forte U19 Cycling Team)
WIELRENNEN - Drents succes vandaag in de E3 Harelbeke voor junioren. Axel van der Tuuk uit Assen heeft de befaamde Belgische klassieker met een solo van tien kilometer op zijn naam geschreven.
Van der Tuuk won vorig weekend ook al de wielerwedstrijd Rund um Steinfurt en toonde dus vorm richting de E3. In een wedstrijd over 120 kilometer in perfecte omstandigheden reed Van der Tuuk al na twintig kilometer naar een kopgroep van drie renners. Hierbij zat ook zijn ploegmaat Bodi del Grosso uit Eelde die later de kopgroep moest laten gaan.
Op 20 kilometer van streep ging de Belg Xandres Vervloesem in de aanval. Van der Tuuk was de enige die kon volgen. In de laatste tien kilometer plaatste de Assenaar zelf een aanval die hij succesvol wist af te ronden. Zijn voorsprong op Vervloesem was op de streep meer dan dertig seconden.
De volgende belangrijke wedstrijd op de kalender is donderdag al. Dan staat de etappekoers Coupe de President Grudziadsz in Polen op het programma.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl