Vluchten van Eelde naar München gaan niet: reizigers gestrand

Nordica vliegt vandaag niet van Eelde naar München (archieffoto RTV Drenthe/Andries Ophof)
Nordica vliegt vandaag niet van Eelde naar München (archieffoto RTV Drenthe/Andries Ophof)
EELDE - De vluchten van vliegveld Eelde naar München zijn vandaag niet doorgegaan.
Door de gecancelde vluchten zijn in ieder geval in München reizigers gestrand die terug naar Groningen Airport Eelde wilden. Dat schrijft
.
Zaterdagavond kwam op de redactie van de omroep een mail binnen van een passagier die gestrand was in München. Hij schrijft: "Gisteren (vrijdag) kregen wij via de sms en e-mail bericht van Nordica dat onze vlucht van vandaag van München naar Eelde plotseling was gecanceld. Via veel omwegen hebben wij uiteindelijk kunnen regelen dat wij vandaag verlaat van München via Amsterdam naar Groningen kunnen. In het eerste aanbod van Nordica was dit niet eens mogelijk en moesten wij zelfs een dag wachten om terug te keren naar Eelde."

'Technisch probleem'

Woordvoerder Bowy Odink van Groningen Airport Eelde laat in een reactie bij RTV Noord weten dat hij het 'ontzettend vervelend en oncomfortabel' vindt voor de gestrande passagiers. Volgens Nordica is er sprake van een technisch probleem. "Dat zou vanmorgen zijn ontstaan en ze hopen dat vanmiddag de vlucht naar Kopenhagen wel door kan gaan. Mocht dat niet zo zijn, dan regelt Nordica in ieder geval een ander vliegtuig voor morgenochtend, dus die vlucht gaat zeker door", vertelt Odink.
Hierdoor blijft het onduidelijk waarom de passagiers vrijdag al een sms en e-mail hebben gekregen van Nordica dat de vlucht van München naar Eelde niet door zou gaan.

In gesprek

Groningen Airport Eelde liet afgelopen februari nog weten in gesprek te gaan met vliegmaatschappij Nordica over de vele geannuleerde vluchten tussen Eelde en Kopenhagen, weet RTV Noord. Van december tot maart zijn zeker twaalf vluchten op die lijn niet doorgegaan. Die problemen zouden vooral de schuld zijn geweest van de Britse vliegmaatschappij BMI Regional. Zij leveren de crew en toestellen aan Nordica en hadden vaak personele en technische problemen.
Lees meer: Vliegveld Eelde en Nordica in gesprek over geannuleerde vluchten naar Kopenhagen
Odink zei in februari ook uit te kijken naar het moment dat München zou worden toegevoegd aan de bestemmingen van Groningen Airport Eelde. BMI Regional zou dan overbodig zijn, omdat Nordica een toestel op Eelde zou stallen met lokaal personeel. "Dan kan Nordica sneller ingrijpen en kunnen wij sneller schakelen bij eventuele problemen", vertelde Odink toen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl