Moeizame overwinning Hoogeveen op Rolder Boys

VOETBAL - Zonder goed te voetballen blijft Hoogeveen in het spoor van koploper Alcides in de 1e klasse F door een 2-0 overwinning op Rolder Boys. De ploeg van trainer Jan Korte blijft in degradatiezorgen.
Hoogeveen heeft door de overwinning 50 punten uit 22 duels. Dat zijn er twee minder dan Alcides, maar de Meppelers hebben een wedstrijd meer gespeeld. 

Bekijk hier: De uitzending van Onze Club, met Hoogeveen - Rolder Boys 

In de beginfase waren de grootste kansen voor de thuisclub. Marco Hartman raakte met een kopbal de lat en Daniel Manning schoot de bal net naast. Rolder Boys beperkte zich tot verdedigen en Hoogeveen creëerde steeds minder. 

Ferdi Hidding
De gasten werden gevaarlijk via de counter en Ferdi Hidding kreeg de grootste kans voor Rolder Boys. Oog in oog met doelman Nick Borgman faalde Hidding. Het tempo bij Hoogeveen lag te laag en alles ging door het midden. Voor rust werd er niet gescoord.

In de tweede helft veranderde het beeld van de wedstrijd niet. De boys uit Rolde beperkten zich tot verdedigen en Hoogeveen zocht een gaatje in de Rolder defensie. Het was niet verwonderlijk dat de 1-0 uit een standaardsituatie kwam. Daniel Manning schoot een vrije trap snoeihard achter Geertsma. 

In een tweede helft zonder veel hoogtepunten bepaalde Marco Hartman de eindstand op 2-0.

Meer amateurvoetbal:
- Uitslagen zondagvoetbal
Winnend Achilles 1894 houdt titelkansen intact
- Alcides doet wat het moet doen, winnen!
Laagvliegers FC Assen en Nieuw Buinen verliezen
GOMOS profiteert optimaal van misstap koploper Stadspark
Duidelijke zege VAKO in veelbesproken derby 
- WKE'16 zet stap richting kampioenschap
Volle buit voor titelrivalen VKW en Beilen
Meer over dit onderwerp:
Voetbal Onze Club Hoogeveen Rolder Boys Rolde
Deel dit artikel: