Duidelijke zege VAKO in veelbesproken derby

VOETBAL - Met tweeënhalf miljoen kijkers was de derby tussen SVZ en VAKO een internethit in 2017. Een schoppartij ontsierde het treffen in Zeijen en ging viraal. Zondagmiddag maakte VAKO, een jaar later, korte metten met de thuisploeg.
Met vijf gele kaarten in het eerste half uur begon de derby in de derde klasse B vurig. Het was VAKO dat de benen liet spreken. Een onnavolgbare Sietse Wichers en spits Patrick Steenbergen brachten de gasten uit Vries in een zetel (0-2).

Publiekswissel

Ook na de pauze vond VAKO tweemaal het net, waardoor de angel snel uit de burenruzie werd getrokken. Opnieuw waren Wichers en Steenbergen de gevierde mannen. Vijf minuten voor het eind gunde hoofdtrainer Marcel Poll het tweetal een publiekswissel.
Vlak voor tijd tikte SVZ-back Joost van Rooij de eretreffer binnen. De verdediger reageerde attent bij een hoekschop, waardoor bij 1-4 het eindsignaal klonk.

Evenwicht

Zo houden buren SVZ en VAKO elkaar in evenwicht. In de eerste seizoenhelft zegevierden de geel-zwarten uit Zeijen met dezelfde cijfers in Vries. VAKO heeft uit de laatste vier duels liefst tien punten behaald en klimt naar de zesde plaats.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl