Alcides doet wat het moet doen, winnen!

VOETBAL - Alcides blijft op titelkoers. De ploeg van trainer Wilko Niemer won op eigen veld met 2-0 van SVBO door doelpunten van Jermain Wobbes en Wahid Shimeri. Daarmee behouden de Meppelers de leiding in de stand van de 1e klasse F.
Toch zijn sinds vorige week de beste papieren voor Hoogeveen, dat weliswaar twee punten minder heeft maar ook een wedstrijd minder gespeeld heeft dan Alcides. Alcides komt nog drie keer in actie, Hoogeveen vier keer.

Snelle openingstreffer

Onder warme omstandigheden begon Alcides beter aan de wedstrijd dan de gasten. Nadat topschutter Frank Fokke een kopbal over het doel zag gaan was het even later wel raak. Jermain Wobbes schoot van dichtbij binnen (1-0). De thuisclub had de score daarna gemakkelijk kunnen opvoeren. Olaf de Grip kwam enkele centimeters tekort op een voorzet van Eric Jan Lijsen en Frank Fokke zag zijn inzet van dichtbij gekeerd door keeper Lennon Ebeltjes. Diezelfde Fokke schoot kort voor de rust de bal, op aangeven van Wahlid Shimeri, hard en hoog over het doel.

Veel gemiste kansen

Ook na de rust bepaalde de thuisclub het spelbeeld en leek de wedstrijd al snel te beslissen. Een voorzet van Frank Fokke werd door de gehele verdediging van SVBO en ook door Jermain Wobbes gemist, waarna Wahid Shimeri de bal via keeper Lennon Ebeltjes binnen kon schieten (2-0). SVBO leek even later toch terug te komen in de wedstrijd. Uit een corner kopte Robin Heijne de bal binnen, maar die werd om onduidelijke redenen door scheidsrechter Klunder uit Hengelo afgekeurd. Het warme weer eiste steeds meer zijn tol en dat had z'n weerslag op de wedstrijd. Beide ploegen zwoegden zich in een langzaam tempo over het veld. De thuisclub kreeg nog wel een handvol kansen terwijl SVBO nog een keer dicht bij een doelpunt was. Een inzet van Roy Jagt ging rakelings langs de verkeerde kant van de (2e) paal.

Alcides blijft koploper

Door deze overwinning behoudt Alcides de leiding in de 1e klasse F met 52 punten uit 23 duels. Hoogeveen, dat thuis met 2-0 te sterk was voor Rolder Boys, volgt op 2 twee punten en een wedstrijd minder gespeeld. Beide ploegen zullen onderling moeten uitmaken wie er uiteindelijk met de titel van door gaat.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl