KNVB keurt om 12.30 uur veld FC Den Bosch

VOETBAL - De KNVB neemt het zekere voor het onzekere als het gaat om het duel van FC Emmen in en tegen Den Bosch. De voetbalbond gaat in het begin van de middag het hoofdveld inspecteren van De Vliert, het stadion van FC Den Bosch. Het terrein werd afgelopen vrijdag afgekeurd omdat het kunstgras op meerdere plekken kapot was.
Hierdoor werd
en kon de formatie uit Drenthe onverrichter zaken weer naar huis.

Veiligheid kon niet gegarandeerd worden

Scheidsrechter Sander van der Eijk kon de veiligheid van de spelers niet meer garanderen, zo zei hij. De leiding van FC Den Bosch was het er niet mee eens, maar ze moest zich bij het besluit van de arbiter neerleggen.

'Scheidsrechter meer verstand van veld?'

Volgens Paul van der Kraan, directeur van FC Den Bosch, was uitstel totaal onnodig, zo liet hij weten aan Omroep Brabant: “We hebben het veld zaterdag nog laten bekijken door het bedrijf dat het onderhoud verzorgt. Volgens de medewerker was er niks aan de hand, maar dat wisten we dus al. Zou de scheidsrechter er meer verstand van hebben? Dacht het niet.”

Lukkien blij met extra check

FC Emmen-trainer Dick Lukkien is blij met een extra veldinspectie. "Voor beide ploegen was het afgelopen vrijdag vervelend, maar wij waren toch wel het meest de dupe. Wij moeten twee keer in korte tijd een verre busreis maken. Gelukkig liet de KNVB ons weten dat het veld een extra keuring ondergaat. Daar hadden we anders zelf ook wel op aangedrongen."

Dezelfde namen als vrijdag

Lukkien stuurt vanavond dezelfde elf spelers het veld in die ook afgelopen vrijdag zouden starten. "In de afgelopen twee dagen is er geen aanleiding geweest om van onze ideeën af te stappen. Onze opdracht is duidelijk. We willen winnen om Cambuur te passeren op de ranglijst om plaatsing voor de halve finale van de play-offs volledig in eigen handen te houden."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl