Kapper uit Annen protesteert in onderbroek: 'Wij worden in de kou gezet'

Kapper André Piening uit Annen in opstand
Kapper André Piening in zijn onderbroek voor zijn kapperszaak in Annen © RTV Drenthe/Marcel Drent
Kapper André Piening uit Annen is er klaar mee. Piening vindt dat kapperszaken uit worden gekleed en in de kou worden gezet door de opgelegde coronamaatregelen, en dus komt hij vandaag in opstand.
Piening stapt zijn kapperszaak uit aan de Hoofdweg in Annen. Hij draagt niets anders dan een onderbroek. "Zo", zegt de kapper. Hij gaat zitten op het bankje voor zijn eigen zaak. "Jammer dat het zonnetje niet schijnt", lacht Piening.
De kapper zit vandaag met een reden in zijn onderbroek voor de deur. "Wij worden als kappers uitgekleed en in de kou gezet door de regering. In het voorjaar moesten wij een lange tijd dicht en nu ook weer".

Oneerlijk

Piening heeft begrip voor de situatie die is ontstaan door corona, maar vindt dat kappers oneerlijk worden behandeld. "Veel om ons heen is open of krijgt een steunpakket. Wij hebben alle voorzorgsmaatregelen getroffen met spatschermen en mondkapjes. Toch mogen wij niets en we krijgen geen steun", vertelt de kapper.

Pensioen raakt op

Met deze actie hoopt Piening dat de overheid ziet dat het zo niet langer kan. "Wij zijn nog relatief klein, maar er zijn ook kapperszaken met zeven man personeel, die staan op omvallen", vertelt Piening.
"Ik heb als ondernemer zelf een pensioenpotje opgebouwd de laatste jaren, dat zie ik nu verdwijnen. Als het zo doorgaat moet ik of langer werken of eerder doodgaan. Nou, als ik hier blijft zitten moet dat laatste wel lukken", grapt de kapper.
"Wij worden als kappers letterlijk in de kou gezet"

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl