Minister Dekker doet geen toezeggingen over gevangenis Norgerhaven

VEENHUIZEN - Minister Sander Dekker deed vandaag geen toezeggingen over de toekomst van de gevangenissen in Veenhuizen. De onzekerheid blijft bij het gevangenispersoneel en Drentse politici die op antwoorden hoopten.
Dekker begon zijn bezoek aan Drenthe vanmorgen vroeg met een gesprek waarbij onder andere gedeputeerde Henk Brink en burgemeester Klaas Smid van Noordenveld aanwezig waren."We hebben uitgebreid met elkaar kunnen praten in een goede sfeer, maar de minister liet het achterste van zijn tong niet zien", aldus Smid.

Duidelijkheid

Minister Dekker benadrukte in het gesprek opnieuw dat hij komende zomer met een notitie komt over de capaciteit van het gevangeniswezen. Minister Dekker fietste gisteren nog een rondje door het gebied om een indruk op te doen van het gevangenisdorp. Vandaag kreeg hij een rondleiding door PI Esserheem en PI Norgerhaven.
Smid: "Hij zei dat hij er vandaag vooral was om te luisteren. We konden alle argumenten om Norgerhaven open te houden uitgebreid toelichten." Volgens de burgemeester stelde Dekker nog een aantal vragen en was hij erg geinteresseerd. "Maar toezeggingen deed hij niet."
Een groot deel van het bezoek van de minister stond in het teken van de toekomst van de gevangenissen in Veenhuizen. Vanmorgen opende Dekker ook de nieuwe vadervleugel in gevangenis Esserheem.

Lees meer: Onrust in Veenhuizen om uitblijven toekomstplan Norgerhaven

De zorgen om de gevangenissen in Veenhuizen zijn groot, de Noorse gevangenen die nu in Norgerhaven zitten vertrekken in augustus. Als er niets gebeurt komt de gevangenis leeg te staan en hebben 250 medewerkers geen werk meer.