De meeste ijsbanen zijn nog niet open, maar deze wel

ijsbaan nieuw-buinen
In Nieuw-Buinen is de ijsbaan gereed gemaakt © Schaatsvereniging Nieuw-Buinen
Wie de schaatsen al uit het vet heeft gehaald, moet nog heel even geduld hebben. Veel ijsverenigingen verwachten pas vrijdag open te kunnen.
Op veel plekken is het ijs nog net niet dik genoeg, of heeft de sneeuwval van zondag en maandag invloed gehad op de kwaliteit. "Ons ijs leek toen een beetje op slushpuppy", laat de ijsvereniging in Zuidwolde weten. "Het wordt nu wel iets harder. Vandaag laten we water op het ijs lopen. Op z'n vroegst kunnen we vrijdag pas open." De ijsbanen in Odoorn en de Asser wijk Kloosterveen vertellen eenzelfde soort verhaal. IJsvereniging De Pandijk in Oosterhesselen gaat morgen al open.

Alleen voor leden

De meeste ijsbanen zijn overigens - áls ze opengaan - alleen toegankelijk voor leden van de vereniging. Ook hebben veel ijsverenigingen een ledenstop afgekondigd. Op die manier willen de bestuursleden voorkomen dat mensen die al jaren trouw lid zijn, misschien niet het ijs op mogen omdat de baan te vol zou zijn.
Toch is er een aantal ijsbanen wel geopend. Onder meer die in Nieuw-Buinen. Vanochtend om 9.00 uur ging de ijsbaan los, zoals iedere schaatsliefhebber in Drenthe zegt. De baan is alleen open voor abonnementhouders. Wel is het nog mogelijk om lid te worden. Ook de ijsbaan in Smilde gaat vanmiddag waarschijnlijk open. Maar die is dan alleen toegankelijk voor basisschoolkinderen. Wanneer ook anderen (Smilde werkt niet met leden) het ijs op kunnen, is nog niet duidelijk.
Bekijk hieronder de eerste rondjes die geschaatst worden op de ijsbaan in Nieuw-Buinen:
IJsbaan in Nieuw-Buinen is open
Is de ijsbaan bij jou in de buurt open? Laat dat ons dan weten en vul onderstaand formulier in.