Stelling: Geen enkele hond meer in een natuurgebied

Geen enkele hond meer in een natuurgebied (Rechten:Ilvy Njiokiktjien/ANP)
Geen enkele hond meer in een natuurgebied (Rechten:Ilvy Njiokiktjien/ANP)
ASSEN - Het Drentse Landschap maakte gisteren bekend boetes te gaan uitdelen aan mensen die hun hond los laten lopen in de buurt van schaapskuddes.
Directe aanleiding zijn twee incidenten binnen anderhalve week op het Hijkerveld. Afgelopen donderdag werd een ram zodanig door een hond toegetakeld dat het dier moest worden afgemaakt. En een paar dagen eerder viel een loslopende hond lammeren aan.
Oproepen om de hond aangelijnd te houden lijken niet te helpen. Het gebeurt vaker dat schapen worden aangevallen in natuurgebieden.

Stelling

Wat denk jij, is het uitdelen van boetes een goed middel om schapen te beschermen? Of zijn natuurgebieden veel te groot om goed toezicht te houden en moet je honden er helemaal verbieden?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren was de stelling 'Mijn trouw aan de baas wordt te weinig beloond'. Een ruime meerderheid van bijna 79 procent is het daar mee eens. Er stemden 1.620 mensen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl